Dokumentärer värda att se.

 
 
Reindeerspotting
 
Detta är Jani, hans kompis bestämde sig för att filma hans vardag. De bor i staden Rovaniemi i Finland, ett riktigt skithål. Om ni tycker att ni bor i en håla så är nog denna staden den största hålan man kan föreställa sig. Droger används dagligen, det enda sättet att ta sig från drogerna är att flytta därifrån. Jag var även tvungen att pausa emellanåt bara för att slippa ångesten som hela tiden är som en tråd i filmen. Absolut den bästa amatörfilmen jag någonsin har sett. 
 
 
 
I, psychopath
 
Denna dokumentären handlar om en man vid namn Sam. Han påstår sig vara Narcist och under filmens gång gör han olika tester som slutar med att han allt mer och mer liknar en psykopat. Vi "vanliga" människor hade fått 1 poäng på ett psykopat test men Sam fick 18, alltså nära en mentalpatients nivå. Men det finns olika sorters psykopater och han anser sig vara "Den framgånsrike psykopaten". Han säger att han har förlorat miljontals pengar tre gånger i sitt liv. 
 
En hemskt intressant dokumentär som verkligen fångar en från början till slut. Jag tycker dock synd om filmskaparen som fick stå ut Sams "tortyr" till beteende under hela inspelningen och även bakom kameran. Skaparen var nära på att gå in i väggen i slutet och var mycket glad över att filmen var över.
 
 Här har kan se hela dokumentären.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide