Live long and prosper.

2013-10-31 @ 20:25:00 Allmänt Kommentarer (0)

Idag begav jag och Andreas till Göteborg. Och jo jag tog två cigg. Hade glömt hur mycket folk det var där. Nu efteråt har jag en sådan otrolig huvudvärk. Jag som alltid velat bo i Göteborg, tror inte det blir det. Alldeles för mycket intryck. Men annars gick det bra. 

Försökte hitta till Sci-fi-butiken men det var lite svårt. Men när vi kom fram kunde jag inte låta bli att le. Det var som att hela affären hade en "må-bra"-aura runt sig. Helt underbart. Väldigt synd att det inte finns sådana affärer i Uddevalla, det kommer bli dyrt hädanefter. 

Det var också väldigt synd att de flesta böcker var på engelska, jag är inte superb på det. Men jag fick köpt mig en tröja, väldigt nöjd och jag blev så glad när han som stod i kassan sade "Live long and prosper".

 
 

Märkligt väder idag.

2013-10-30 @ 20:08:54 Foto - Natur Kommentarer (1)
 

Det kvittar vilket humör man är på. Man blir aldrig trött på Terry Gilliams sketcher.

2013-10-29 @ 15:40:47 Allmänt Kommentarer (0)
 
 
 

En storm är på väg.

2013-10-28 @ 17:04:08 Allmänt Kommentarer (0)
Underbar eftermiddag. Regnet öser ner, smattrandes mot fönsterrutorna. Snart skall en storm inträffa, enligt vädernyheterna. Det ser jag fram emot. Det händer aldrig något spännande med vädret här i Norden. En storm här är i USA ett litet oväder.
 
Äntligen är det höst, den vackra hösten är förbi. Nu kommer den dystra hösten. Jag tycker det är mysigt, men min hjärna vill ändå att mitt stämningsläge skall vara lågt. Det ogillar jag. Men jag är ganska bra på att vända på det som tur är. När ögonen tröttnar kan man byta till ljuvlig höstmusik. Höstens färger är självklart de vackraste av alla årstiders färger. Det är tur det. För annars hade nog de flesta hamnat i en djup depression.
 
Det bästa med "dystra" hösten är att man kan vara inne, dricka te och läsa en spännande bok. Hösten får mig även att fastna i fantasyböcker. Det går inte att läsa sådana böcker på sommaren. Man är så himla distraherad av allt runt om en. Alldeles för mycket intryck. Samma sak gäller när den ”fina” hösten varar, man blir så distraherad av naturens alla möjliga färger. Tror nästan det är värre en på sommaren. Sommaren är varm och oftast solig men den är inte särskilt märkvärdig eller intressant. Bara härlig.
 
Den” fina” hösten är som sagt vacker, fascinerande, bländande, känslofylld, spännande … Det finns massvis med ord som skulle passa in.
 
Den "dystra" hösten är endast dyster. Det som får en att må bra får man se till själv. Där hjälper inte vädret till. Om man har tur så kan solen skina ljuvligt någon dag men för det mesta är den molnig, mörk och regnig.
 
 
Just det, jag fick klippt mig idag. Härligt, hatar när bahuvudet blir långt.
 

Vacker röst som livar upp höstmörkret.

2013-10-28 @ 15:56:00 Allmänt Kommentarer (0)
 

,

2013-10-27 @ 20:26:18 Konst - Foto Kommentarer (0)
 

Perfekt för höstläsandet.

2013-10-26 @ 20:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
 

Little Shop of Horrors

2013-10-26 @ 17:38:40 Filmtips Kommentarer (0)
 

Smakfullt.

2013-10-25 @ 17:22:43 Smakfullt Kommentarer (1)
 

Exalterad.

2013-10-24 @ 19:26:30 Allmänt Kommentarer (1)

Åh. Igår när jag och Andreas vandrade på torp fick jag syn på ett fantastiskt fint omslag på en bok och jag tänkte genast att den måste jag köpa. Den var även väldigt billig för ett så fint omslag, den var säkerligen på rea eller något. Så idag lånade jag pengar av mamma och forde direkt till torp med siktet mot boken. Jag var så exalterad så jag brydde inte ens om mitt fula flin när jag betalade den. Jag ville bara börja läsa, så jag kunde fortsätta med nästa bok, med ett likaså vackert omslag. Satt på bussen hem och läste och läste. Ibland fick jag även rycka mig ur boken för att se till vart jag var, när jag skulle gå av. 

 

Tänk vad omslag kan fånga betraktaren. Jag hade säkerligen inte ens givit den en blink om den hade varit tråkig. Tråkig kan man tolka på olika sätt, men jag menar väl inte i min smak då. Den passar perfekt till i höstmörkret, så himla mysig bok. Den är lättläst med. Dessutom äääääälskar jag ekorrar. Det är ett utav mina favoritdjur.  Jag vet inte varför än men jag känner även att jag kan relatera till Urchin. Antagligen för att jag älskar ekorrar.

Skulle väldigt gärna se dessa böcker på film, fast då skall det helst vara lågbudget. Jag vet inte varför men jag tycker att lågbudgetfilmer är så himla mysiga. Vilket passar perfekt till denna bok.

-Ett litet tips-

Ibland när jag har lite pengar över brukar jag vandra in i en bokaffär och endast köpa den bok vars omslag tilltalar mig mest. På så sätt kan man hitta massa spännande böcker.

Hejsvejs, nu skall jag försvinna in i boken.


Min tanke när jag satt på bussen.

2013-10-24 @ 16:04:49 Allmänt Kommentarer (3)

Djur när dom krigar:
* Skydda sitt revir.
* Skydda sin familj.
* Skydda sin mat.

Människor när dom krigar:
* Tycker inte samma sak.

Haha tänk djurdialogen om de krigade som människor: 
"Öh, jag tycker inte om din åsikt så nu skall jag döda dig."
"Helvete heller"

*Apbråk*

Vilken komplicerat liv vi människor väljer att leva.

 

 


Nattens dröm.

2013-10-20 @ 12:30:00 Drömmar Kommentarer (0)

Inatt drömde jag en märklig och osammanhängande dröm. Jag var på en äng med några. Då helt plötsligt en i mitt umgänge började skrika och springa mot en älg. Ett älgbarn. Då började älgpappan springa som en galen älg efter oss för att vi var elaka mot älgbarnet. Vi kom till en återvändsgränd och bad om ursäkt ett flertal gånger. Men älgpappan var så arg att han skrek.

På något sätt kom vi undan återvändsgränden. En person med en flyggrej plockade upp mig och vi flög så fort vi kunde ifrån älgarna. Men en fågel råkade flyga igenom vår flyggrej så vi störtade i ett träsk. Jag vet inte varför men jag började skälla som en hund och längre bort kunde jag höra hur en hund skällde tillbaka. Jag tog mig en bit framåt, men då såg jag av min förskräckelse en enormt stor st Bernadshund med rabies löpa fram igenom leran mot mig. Så jag rörde på mig mer så att jag skulle sjunka igenom träsket istället för att bli uppäten av hunden. Sen vaknade jag.

När jag vaknade fick jag en känsla av filmerna The Neverending Story och Cujo.


En bra hårdag.

2013-10-18 @ 13:32:34 Allmänt Kommentarer (0)
 

Dr. Strangelove

2013-10-18 @ 12:40:00 Filmtips Kommentarer (0)
 
              

- En liten berättelse -

2013-10-17 @ 18:51:00 Livslinjen Kommentarer (0)
"Myggan som trodde han var slug"
 
På den ensamma gatan låg det ingen gata. För Gatan är en man med ett stort G. Det vi kallar ”människa” i vårat universum betyder ”gata” i ett parallellt universum. Det som ligger på Gatan är sjöar av svett, med krulliga hårstrån som vass. Andningen skapar en liten jordbävning så att sjöarna ändrar plats. Gatans djur Ralf som var en sten kastade sig över Gatan och slickade han alldeles ren. Gatans plötsliga skratt skapar tsunamis och det vi skulle kalla ”naturkatastrof” i vårat universum är i Gatans universum en lätt dans. Det dansas och dansas, tills Gatan blir alldeles matt och faller rakryggad på människan pladask.

Det är gropar över hela gatan, stora som små. I vissa hålor samlas det återigen dammar och andra hålor väller det ur grodor. Gatan är trött och vrider sig slött.

Men helt plötsligt så känner Gatan att det är något som kryper på honom. Gatan kollar på sin arm och fick syn på en mygga utan charm.

”Hej” sade myggan glatt. ”Skulle du vilja bjuda på en droppe röd champagne?”

”Jomenvisst” svarade Gatan, ”bara du inte ger mig sjukdomar och annat trams”.

”Absolut inte” svarade myggan slugt, utan att Gatan lade märke till myggans lilla sug. Det sved lite grann, men det gick över och myggan tackade glatt och försvann surrandes från Gatan i hopp om att finna champagne någon annanstans.

Dagarna gick, och Gatan vandrade runt utan bekymmer och problematik. Men utan Gatans märkande blev hans mående i sämre skick.

Han muttrade dystert för sig själv ”Nääe, den långmunnade filuren ljög för mig, jag som litade så starkt och detta får jag i gentjänst?”

Tillslut blev Gatan så dålig att han var tvungen att lägga sig ner. Han låg länge, i nästan ett dygn! Tills han tröttnade och dog i ett stup. Gatan låg länge, i flera dagar och då fick myggan syn på honom, fast det var lite svårt för det var alldeles knökat med andra myggor som åt. Snart fanns det inget kvar och då sade myggan till sin Myggmö…

 ”Åh vad bra, för då dödar Gatan de som äter av honom, och då blir det mer till oss!”

Myggmön tittade fundersamt på myggan och frågade…

”Men kommer inte vi också då dö?”

”Nej, för det är jag som sprider eländet i denna miljö.”

Dagarna gick för myggorna med, de kände sig rastlösa och ängsliga. Kan de inte bara dö? Frågade de varandra i tid och otid. De surrade runt i flera dagar, likaså de andra myggorna runt Gatans kropp, de vill verkligen inte ge sig. Myggmön och Myggan kikade emellan, han såg något sippra mellan bena. Det var en fors med blod, utan stopp och utan ro!

”Vad är detta?!” skrek Myggmön förskräckt

”Åh nej, åh kära nån!” Myggan flippade ur och mumlade sorgset…

”Detta är slutet på vår existens, detta är en kvinnlig Gata med mens. Vi suger i oss allt och flyger, så slipper vi leva som de andra förtjockade Mygger.” sade Myggan barskt.

 De fyllde sig själva och hoppade sedan från toppen av Gatans näsa.

”Farväl min sköna”

”Farväl min älskade”

*SPLAT*

Slut

 

 

Smakfullt.

2013-10-15 @ 18:48:49 Smakfullt Kommentarer (0)
 

Helvete, helvete och åter helvete.

2013-10-14 @ 15:58:06 Allmänt Kommentarer (1)

Idag vaknade jag med ett ryck, såg att klockan var nio och i mitt bakhuvud så har jag varit på läkarbesök 9:30 de senaste måndagarna. Jag klädde på mig, borstade tänderna och begav mig, när jag hade kommit halvvägs så såg jag av min förskräckelse i en bilruta. Mitt hår stod åt alla håll så jag slängde bara upp huvan. När jag kom fram så rusade jag fram till expeditionen, alldeles andfådd och gick före en gammal dam i biljettkön. Fick dåligt samvete efteråt. Men men, sedan rusade jag till avdelningen och satte mig bekvämt på en stol, kände hur obehagligt svettig jag var. Inte jättesvettig, men klibbigt. Ush. Det gick 10 min, 15 min tillslut fick jag gå till expeditionschefen och fråga efter Arne. Hon begav sig till hans rum och när hon kom tillbaka så sade hon att jag hade tid kl 13:00. Helvete, helvete och åter helvete hörde jag mig skrika innanför huvudbalkarna. Så himla typiskt mig, att se fel på dagar och tider.  Jag pustade irriterat och begav mig sedan med tunga steg hem.

När jag kom hem så skulle Lasse hjälpa mig med att fixa min kamera, den vill fortfarande inte funka men då fick jag tipset att uppgradera programvaran. Efter någon timme då vi hade suttit och försökt, försökt och åter försökt men det ej ville funka. Kom vi fram till att programvaran redan var uppdaterad. Helvete, helvete, helvete tänkte och sade jag högt åter igen.

Jag tog mig en kopp te och lugnade ner mig lite. Sedan när klockan närmade sig 13:00 begav jag mig återigen till sjukhuset.

Efter vistelsen begav jag mig till staden till en affär som heter Maggans foto och försökte få något vettigt svar därifrån. Ungefär såhär löd svaret:

”Det är fuktskada, och om du skall lämna in den så kostar det ca 1000kr och då kan man inte garantera att kameran funkar helt.”

Fuktskada har jag redan listat ut, men det var skönt att få ett svar från en annan som har kunnande om kameror. Men på henne så lät det som att jag hellre borde köpa en ny kamera än att lämna in den, jag tänkte bara den kan väl inte bli värre än vad den redan är? Den kommer ju förhoppningsvis hålla sig ett litet tag om jag lämnar in den.

Fast jag måste ha jobb. För att kunna lämna in kameran, det suger. 


Filmfantasten talar.

2013-10-13 @ 19:22:00 Filmtips Kommentarer (0)

Jag har en tendens till att älska äldre filmer, eller nej, jag gör det och ibland kan folk tycka att det är märkligt. Jag tycker dock att det är tvärtom, hur kan man inte tycka om äldre filmer?

Jag vet inte vad det är med mig men jag har blivit helt anti mot 2000-talets filmer. Eller jag har väldigt svårt för att tycka om dagens filmer och när jag väl gör det så GÖR JAG VERKLIGEN DET. Några utav orsakerna till att jag inte tycker om att dem är pga de är problemfria eller överdrivet animerade. Jag vill ha det så verkligt som möjligt, med verkligt så menar jag att omgivning, effekter och musik skall jag kunna relatera till det verkliga livet. Det kan jag med de äldre filmerna, okej skådespelarna förr agerar som om de ”läser från manus” men hur många spelar inte i det verkliga livet? Liksom inte är sig själva?

Känner att jag kan skriva miljontals sidor om varför just äldre filmer är bättre men jag håller mig till en halv sida. De är även otroligt mycket charmigare. Det måste man väl hålla med om?

 
Budgeten var sämre, vilket gjorde så att filmskaparna fick kämpa mer än vad dagens regissörer gör. Vilket jag tycker gör så att man uppskattar de äldre filmerna mycket mer. Det är likadant som konstnärers jobb, det är skapandet/slitandet som gör verket värt. Nu när all teknik finns, vilket jag både anser är både bra och dåligt. Så kan man liksom göra om, göra om osv. Förr i tiden, hade man en eller flera rullar och de kostade massvis och då hade man inte tid till att göra fel, vilket gjorde processen av filmerna mycket mer allvarligare. Bloopers hade kostat en förmögenhet på den tiden.

Effekterna på B-filmerna är helt otroligt roliga. Även effekterna på de så kallade A-filmerna, ibland.

Jag har ett motto som jag följer väldigt bra ”Se äldre filmer innan du ger dig på dom yngre”. När jag är 80 bast kommer jag säkerligen uppskatta 2000-talets (och framåt) filmer. 


Äventyr.

2013-10-13 @ 13:30:35 Foto - Natur Kommentarer (0)
 
 

Som en ängels röst.

2013-10-13 @ 12:53:00 Allmänt Kommentarer (0)
 

Så borta.

2013-10-10 @ 20:14:56 Allmänt Kommentarer (0)
Jag har kommit på att om man frågar mig vad jag har gjort idag, är likadant som att fråga "vad gjorde du denna dagen, förra året." Jag är så borta. Så det är bra att jag har en blogg, så jag vet vad jag har gjort. Fast jag borde egentligen blogga oftare då, för jag kommer inte ihåg ändå. Hah.
 
Någon - "Vad har du gjort idag?"
Jag - "Öh, vänta lite. Ska bara kolla min blogg."
 
Typ så hade det sett ut. Jag borde börja med dagbok igen. 
 

Allt du behöver är löv.

2013-10-10 @ 16:18:01 Foto - Natur Kommentarer (0)
 

När jag var liten ville jag bli serietecknare.

2013-10-08 @ 19:43:58 Allmänt Kommentarer (0)
 
 

Empire of the sun

2013-10-07 @ 18:25:00 Filmtips Kommentarer (0)
 
                  

Smakfullt.

2013-10-07 @ 18:19:32 Smakfullt Kommentarer (0)
 

Galaxer i mina braxer!

2013-10-07 @ 18:02:49 Allmänt Kommentarer (0)

Jag har hållit mig från rökande i en och en halv vecka nu. Det känns väldigt bra. Mitt förståndiga, stillsamma och klokare jag är tillbaka. 

 


Detta skall jag göra någon dag.

2013-10-06 @ 19:15:59 Allmänt Kommentarer (1)
 

En vanlig söndag.

2013-10-06 @ 17:02:00 Allmänt Kommentarer (0)

Denna dag är lika spännande som alla andra söndagar, alltså noll spännande. Dock blir den mer spännande när jag läser om te. Just nu är jag inne på grönt te, man skall helst dricka det 2 ggr om dagen resten av sitt liv, om man vill leva några år mer. Förtillfället så dricker jag ca 5 grönt om dagen. Så förhoppningsvis blir jag 100 år. Sen så är ju kosten väldigt viktig med, i Kina äter de otroligt mycket nyttigare och väldigt mycket fisk än vi här i västvärlden, vilket inte är så chockerande men det kan vara intressant att veta.

Har även upptäckt att jag kan ha en liten tofs i mitt hår. Det fick mig att sakna mitt långa hår, så nu skall jag försöka spara så länge jag orkar. Tänker dock inte ha superlångt, det orkar jag inte men ungefär till axlarna i så fall. Hoppas att jag orkar spara, för jag har tänkt det innan men då har jag fått ett infall och velat klippa det kort igen. Fast om jag skulle spara till axlarna så hade det nog inte känts som ”jag” längre. Det är så mycket bekvämare med kort hår. Slippa fixa det, slippa kamma det osv. Men jag saknar att ha håret i tofs. Det är så mysigt på något vis och ha lite hår som sticker ut framför öronen.

Försöker även få ordning på mitt liv, mitt rum igen. Vilket som vanligt inte går alls som man planerat. Man gör allt utom det man skall göra när man planerar städning. Får försöka tränga in mitt motto i dessa situationer "tänk inte, bara gör". Det funkar alltd, speciellt om man vill få något gjort. 

 


Dyster men mysig dag.

2013-10-05 @ 16:56:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Idag har jag tittat på Ralph Bakshis mysiga version av Sagan om ringen, från 1978. Vissa scener kollar jag om bara för att det är så fint gjort. Rekomenderar även en annan film som Ralph har gjort, Wizards heter den. Väldigt lustig. Den har nazistiska inslag, vilket gör den ännu lustigare. Har även suttit vid Tumblr, och fyllt min filmblogg med scener från olika filmer. Tanken är att jag skall fylla den med alla filmer jag har sett, men det kommer ta tid. Men det gör ingenting, då kan man passa på och fylla den dystra dagar som denna. 
 
Kika gärna om ni har lust: http://filmlisn.tumblr.com/

Så Te, massor av te och mörkchoklad och Sagan om ringen består denna dystra dag av. Kunde inte bli bättre, senare ikväll blir det Lasagne med, det är väldigt gott.

 
 

En liten skiss.

2013-10-05 @ 11:09:58 Konst - Skiss Kommentarer (0)
 

The Beast Of Yucca Flats

2013-10-04 @ 19:15:00 Filmtips Kommentarer (0)
 

Badtajm.

2013-10-04 @ 15:05:16 Foto - Djur Kommentarer (2)
 

Jag är dunderglad.

2013-10-04 @ 13:01:00 Exalterad Kommentarer (0)
 

Smakfullt.

2013-10-04 @ 09:01:36 Smakfullt Kommentarer (0)
 

Maten var iallafall god.

2013-10-02 @ 18:35:00 Livslinjen Kommentarer (0)

Idag så brukar vi egentligen ha utflykt, men inte längre eftersom att vi byter schema varje månad. Då har vi nu istället ”matlagningskurs”. Min första tanke och känsla var: ”nej, snälla nej, måste jag.” Men det gick ganska bra ändå, vi blev indelade i tre grupper och min grupp skulle tillaga förrätten, den andre gruppen skulle tillaga varmrätten och den tredje gruppen skulle tillaga efterätten. I början var det väldigt stressigt, för alla var på samma plats, på en och samma gång och på detta blev jag lite yr och det hjälpte inte precis min osäkerhet inför att laga mat. När jag gick ut ur rummet ett tag och sedan kom tillbaka, hade min yrsel lagt sig och jag ville bara att någon skulle säga: ”Lisette, du skall göra det här…”

Men det inträffade inte, jag fick gå runt som ett fån och fråga hela tiden om jag skulle hjälpa till med något, jag måste nog ha varit väldigt tjatig.

Om jag skall säga något bra om denna dag så skulle det vara att maten var väldigt god, och när allt var klart så kände jag att mitt självförtroende smått hade ökat. Antagligen för att jag hade klarat av något jag absolut inte trodde att jag skulle. Det var en tuff utmaning, men det gick. Som tur det.

Och självklart, när jag väntar på bussen hem, så skall en förbaskad tjackpundare börja snacka med mig. Fattar inte vad det är med mig, i Uddevalla finns alla möjliga folk, men så fort jag kommer till Färgelanda så drar alla alkoholister och drogmissbrukare till mig. Som om jag var en djävla dealer eller något.

Vågade knappt säga något, de är som "djur" när de är påverkade, de kan anfalla närsomhelst. Man behöver bara se på dom. Åh vad jobbig han var.

Han: Men asså eh "hysteriskt skratt" vill du ha hö eller? 

Jag: Nej tack.

Han: Men asså eh, det finns ängar lite överallt, vi kan sno en hel bal och dela på!

Jag: Nej.

 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide